tisdag 15 mars 2011

När Mheran Modiri driver med :)

Sacred Defence week

Mohamad Ebrahim Hemat

 Vittnesmål om befälhavaren för Division 27 Muhammad Rasulallah och dennes död.
Enligt tidningen Fars, höll Mohammad Ebrahim Sheibani rn kollega till befälhavaren för division 27 ett tal om denna martyrs stora insatser.
Sheibani sade: under "Operation Khaibar, meddelade Hemmat mig via det trådlösa kommunikationen ” kära bror jag måste besöka mina trupper eftersom de är hårt ansatta och jag klarar inte av att se de strida utan att jag är delaktig, därefter ska jag besöka revolutionsgardets högsta befäl som väntar på oss.”
  Jag sa till honom att åk du så träffas vi där senare och jag och en vän satte kurs mot det läger som vi skulle träffas på. Vi var tvungen och passera ett område där det var livsfarligt och man var nästa tvungen och passera den vägen hukande.
Efter att vi hade passerat en bit av denna farliga område såg vi två lik ligga på marken, jag förstod från deras kläder att de var Basiji, jag bestämde mig för att ta med mig dessa två martyrers lik tillbaka till andra försvarslinjen.
I denna del av Sheibanis minne börjar han gråta samtidigt som han fortsätter ”det kropp som jag tog med mig 
 var huvudlös och när jag kom till högkvarteret sa de att Hemmat har inte anlänt än”.
Efter att de hade meddelat mig om att Hemmat inte har anlänt än fick jag veta att befälhavaren vill se oss och att nu har Mohalati(blev martyr vid ett annat tillfälle) anlänt. Jag presenterade mig själv och martyr Mohalati informerade mig om att Hemmat har blivit försvunnen och att ni måste åka till det läger där vi har oidentifierade martyrer. När jag fick denna order blev jag påmind om den martyr som saknade huvud och då fattade förstådd jag att denna martyr är ingen annan än Irans och islams stora kämpe Mohamamd Ebrahim Hemmat för hans kläder och kropp passade in på Hemmat.

Sardarane Eshgh

När allt var över och många kom tillbaka, vissa människor som hade kommit tillbaka steg ner från planet i Mehrabad (Irans flygplats). Deras väskor var full med pengar och kreditkort, portföljden var fylld med professionella dokument.
Efter några dagars vila i hemlandet kom den intellektuella frågan och man frågade varför krigade ni? varför krig?
Svaret kom från de som hade andats in Saddams kemiska gaser och de som hade förlorat sina anhöriga i kriget, de som hade offrat sina fäder och bröder i detta krig. Vi krigade inte, vi försvarade!
Ni var inte på plats, vissa människor hade kommit till Khoramshahr och tretton årige Behnam Mohamadi hade försökt och kasta ut dessa inkräktare men han lyckades inte.
Han stod inte ut med denna eländiga situation, hans ära och heder kunde inte acceptera denna situation så han lämnade oss och denna värld.
Ni var inte på plats när Sousangard blev ockuperad och ni upplevde inget av det som fienden gjorde mot oskyldiga kvinnor och unga kvinnor.
Ni var inte på plats när städer bombades och små barn blev kvar under husens ruiner.
Ni var inte på plats när vi försvarade, vi krigade inte.

Sång tillägnad Imam Ali

imam_ali800.jpg
آی مردم ! آی مردم! علی از دنیاتون سیره

آی مردم ! آی مردم! علی بی زهرا میمیره

آی مردم ! آی مردم! آخر کارم رسیده

آی مردم ! آی مردم! مرگ دلدارم رسیده

آی مردم ! آی مردم! اجر پیغمبر ادا شد

آی مردم ! آی مردم! همه ی هستیم فدا شد

آی مردم ! آی مردم! غم و دردم بی شمارست

بعد از! این بعد ! از این آسمونم بی ستارست
صدا زد : آی مردم مدینه ! آی مردم مدینه

برید بخوابید ، دیگه گلایه و شکایت برا علی نیارید ، دیگه صدای فاطمم نمی آد 
آی مردم ! آی مردم! شما زهرا و نشناختید

آی مردم ! آی مردم! با گل یاسم نساختید

آی مردم ! آی مردم! کدوماتون اهل دردین

آی مردم ! آی مردم! خونم و ویرونه کردین

آی مردم ! آی مردم! گلم و با غم سرشته

رو لوح ، قلبم از ازل زینب نوشته

آی مردم ! آی مردم! من غلام شاه عشقم

سرمست عباس و عبد بانوی دمشقم

آی مردم ! این بیبی ، آبروی عالمینه