fredag 27 maj 2011

زن غربی را آزاد کنید (Befria kvinnan i väst)

Innan jag börjar och dela med mig av mina tankar så anser jag att man ska titta på denna video!

Hur ofta får inte vi muslimer höra att Islam tar ifrån kvinnors rättigheter och att dem är fångna, att de blir tvingade till olika saker som sin Hijab! 
Men vi som är muslimer (bortsett från talibaner som tror att dem är muslimer) vet att kvinnor alltid har varit en del av islam och utan muslimska kvinnor skulle det finnas någon islam för män,kvinnor och barn är en del av det stora!
Citat från Imam Khomeini "  
زنان در جامعه اسلامی آزادند و از رفتن آنان به دانشگاه و ادارات و مجلسین به هیچ وجه جلوگیری نمیشود از چیزی که جلوگیری میشود فساداخلاقی است که زن و مرد نسبت به آن مساوی هستند و برای هر دو حرام است
"
Kvinnan i den islamiska samhället är fri, dem kan gå på universitet och vara en del av parlamentet och det ska inte finnas någon hinder, det som man ska hindra är synd och korruption och där både män och kvinnor ansvariga och hindra.


Vidare säger han att " زن باید در مقدرات اسلامی مملکت دخالت کند.شما همانگونه که در نهضتها نقش اساسی داشته اید و سهیم بودید هم اکنون هم باز باید در پیروزی سهیم باشید و فراموش نکنید که هر موقع اقتضا کند نهضت کنید و قیام کنید.
"
En kvinna måste delta i en islamisk samhälle och precis som ni var en del av revolutionen ska ni vara en del av vårt seger och om fallet var så att ni inte fick det då ska ni göra uppror igen.


Jag har inte kunnat översätta dem rätt men har gjort mitt bästa.


I denna video framkommer det att om kvinnan bär sin hijab så är det lik att ta på sig en strids rustning! 


I boken Islamofobi skriver författaren att mannen i väst under en lång tid koloniserat länder i Afrika, Asien och Mellanöstern och när en muslimsk kvinna är en en förbjuden frukt, där man vill erövra men kan inte uppnå det. (Jag skrev det så som jag hade uppfattat det)


I många länder i Europa så är en vacker kvinna den som är framgångs rik och från media strömmar det med information om hur en kvinna ska se ut och vad som en man värdesätter hos en kvinna.
Sverige är ett land som jag beundrar eftersom dem verkligen gör sitt bästa för att en kvinna inte ska endast se ut som en sex objekt.
Franz Fanon skriver i sin bok "Black skin, White mask" att den svarta individen vill se sig själv som vit när hon ser sig själv i spegeln. Jag anser att denna tankesätt fortfarande lever eftersom damen från Afrika, damen från Asien och Europa vill vara den som den vita mannen vill få dem och tro att det är bra genom sin propaganda.


Till lägg är att när jag menar vita mannen så menar jag inte i rasistiska termer snarare den man som vill ha makt och vill ha kontroll, dessa kan vara erövraren i väst eller prinsen i Saudiarabien eller shahen av Iran "Nobody can influence me, nobody. Still less a woman. Women are important in a man's life only if they're beautiful and charming and keep their femininity"
10 kommentarer:

 1. salam zul
  håller faktiskt inte med om att sverige gör ett bra jobb. Jag som tjej känner att det svenska samhället sätter en stor press på tjejer. Med tanken att sverige tar efter USA så blir det så automatiskt. Tjejer i Sverige börjar i en väldigt ung ålder klä sig kort kort och sminkar sig och bantar ner sig. Kolla bara på de olika programmen på tv, alla program sänder budskapet om den " ideala kvinnan" smal, kort kort, och lever för att tillfredställa männen. aja..that was my poin of view:)

  SvaraRadera
 2. Hej Jannan
  Jag måste hålla med dig om detta men Svenska regeringen står inte bakom detta, det är snarare tv kanaler som inte är ens svensk ägda och ja den idealiska kvinnan ska se ut som Britny och den lyckade kvinnan är Lady Gaga. Tyvärr så kopieras mycket av USA och deras levnads sätt men även här är det vad media vill visa att så lever amrikanska folket vilket inte är sant

  SvaraRadera
 3. salam, om svenska regeringen sätter ett värde på samhället så borde de kontrollera vad som sänds på tv och inte tillåta allt. De borde ta ställning jue, inte kan man hävda att man bryr sig samtidigt som man tillåter tv sända vad som.

  Anerikaner är way more though mot sina barn än svenskar. De är religösare och har strängare lagar än här...anser att det är för mkt frihet i sverige, och allt som överskrider gränsen blir giftigt?

  SvaraRadera
 4. tycker det är bra att han verkligen vill fåf ram att kvinnor emd slöja inte är förtryckta och att Islam ger all rätt till kvinnan.

  SvaraRadera
 5. Bra skrivet - särskilt delen om att islam faktiskt lyfter upp kvinnan men jag håller med Jannan om att Sverige faktiskt inte är så bra ändå i den bemärkelsen. Fråga en ickemuslimsk ung tjej i Sverige om hon hört talas om vad kyskhet är så kommer hon inte att förstå frågan ens. Samhället skapar individer som inte förstår vikten av självrespekt anser jag.

  SvaraRadera
 6. ne jag har tyv'rr inte sett filmen, är den att rekommendera?

  Hehe min tid som går åt att föröska lära mer om shia-islam gör jag för alla shia-muslimers skull. så varsågod haha :P

  SvaraRadera
 7. Iran är det mest lögnarlandet som finns tilloch med före israel. en sak ni bara måste veta: en droppe blod av en arab är värd 1000 iraner. jävla arab mördare i syrien.

  SvaraRadera
 8. Me
  LooooL
  vad kan jag säga till dig! Jag håller med dig, en droppe av Imam Hussein blod som är arab är värd mer än alla Iranier i världen och även mer än alla araber i världen och frågar du mig är den värd mer än hela mänskligheten men det var araber som spillde hans blod!
  Arab mördare i syrien? menar du allvar eller är du bara korkad?

  SvaraRadera
 9. Liknande idioti fick jag höra igår av en palestinska som menar att shiiterna är hemska pga det som sker i Syrien. Så om en presidetn som inte ens är shia men en shia vän,gör nåt dumt,då är jag ansvarig för honom?
  Koranen är rätt klar, det är inte din härkomst utan din tro din taqwa som spelar roll och som är viktig

  SvaraRadera
 10. Salam broder!
  Hoppas allt väl med dej inshAllah.
  Jag har ett inlägg som kanske intresserar dej:
  http://www.regndroppe.me/index.php/2011/10/06/fotoshoot-med-sara/

  Tack för länkningen =)
  WS

  SvaraRadera